Πόσο δυνατό είναι το συνθηματικό σας; Δοκιμάστε!

Κάντε έναν έλεγχο να δείτε πόσο "αντέχει" το συνθηματικό σας στην πίεση και στους υπερυπολογιστές. Κάντε μια δωρεάν δοκιμή!


Αυτή η εφαρμογή σας βοηθά να αξιολογήσετε την ισχύ του συνθηματικού σας (κωδικός πρόσβασης). Ακριβέστερα, ελέγχει τη δύναμη του κωδικού απέναντι σε δύο μεθόδους διάσπασης: την επίθεση brute-force* (με βία) και την επίθεση με βάση το λεξικό**.

Αναλύει επίσης τη σύνταξη του κωδικού και σας ενημερώνει για τις πιθανές αδυναμίες του. Αν θέλετε να μάθετε πώς να δημιουργήσετε έναν ισχυρότατο κωδικό πρόσβασης, διαβάστε: Πώς να δημιουργήσετε τον πιο δύσκολο κωδικό και να τον θυμάστε!

Πριν προχωρήσετε:

 • Αυτή η εφαρμογή δεν είναι ούτε τέλεια ούτε αλάνθαστη και θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο ως χαλαρός οδηγός για να βελτιώσετε τους κωδικούς σας και να αποφεύγετε τυπικά λάθη και κακές συνήθειες κατά τη διαμόρφωσή τους.
 • Η χρήση της εφαρμογής είναι ασφαλής. Όταν πληκτρολογείτε το συνθηματικό σας, η ανάλυσή του γίνεται τοπικά, στο πρόγραμμα περιήγησή σας.
 • Το συνθηματικό που πληκτρολογείτε σε καμία περίπτωση δεν μεταφέρεται μέσω του διαδικτύου στους κεντρικούς υπολογιστές μας. Όλοι οι έλεγχοι γίνονται στη δική σας πλευρά.

*Βίαιη Επίθεση (Brute Force Attack): Εξαντλητική δοκιμή όλων των πιθανών συνδυασμών για την εύρεση του συνθηματικού. Στη εποχή μας, ένας μέσος υπολογιστής, με μια καλή κάρτα γραφικών, μπορεί να παράγει 25.000.000.000 (25 δισεκατομμύρια) διαφορετικούς συνδυασμούς την ώρα

**Επίθεση με Λεξικό (Dictionary Attack): Ο εισβολέας δοκιμάζει είτε λέξεις από το λεξικό είτε "έτοιμους" συνδυασμούς συνθηματικών από παραβιάσεις που είχαν γίνει με επιτυχία στο παρελθόν. Οι λίστες με τους παραβιασθέντες κωδικούς κυκλοφορούν ΔΩΡΕΑΝ(!!!) στο διαδίκτυο.

***10.000 πιο Συνηθισμένοι κωδικοί: Λίστα (πρώτη δημοσίευση: 2012) με τα 10.000 πιο συνηθισμένα συνθηματικά που χρησιμοποιούν οι χρήστες παγκοσμίως. Η λίστα είναι ένα μέρος μόνο από τα 10.000.000 συνθηματικά του OWASP SecLists Project. Μπορείτε να την δείτε πατώντας εδώ

Έλεγχος Συνθηματικού Ελάχιστες απαιτήσεις
Συνθηματικό:
 • Τουλάχιστον 8 χαρακτήρες
 • Να περιέχει τα παρακάτω:
  - Κεφαλαία γράμματα
  - Μικρά γράμματα
  - Αριθμούς
  - Σύμβολα
Κρυφό:
Βαθμολογία:
0%
 
Βαθμός Δυσκολίας:
Υπέρ Πόντοι
 
Σύνολο χαρακτήρων
 
 
 
Κεφαλαία
 
 
 
Μικρά
 
 
 
Αριθμοί
 
 
 
Σύμβολα
 
 
 
Ενδιάμεσα Σύμβολα ή αριθμοί
 
 
 
Ελάχιστες Απαιτήσεις
 
 
Σημασία συμβόλων
 •  
  Πολύ καλό: Πάνω από τα όρια. Επιπλέον πόντοι.
 •  
  Επαρκές: Στα ανεκτά όρια. Πρόσθετοι πόντοι.
 •  
  Πρόβλημα: Κακή πρακτική. Αφαιρούνται πόντοι.
 •  
  Αποτυχία: Απαράδεκτο. Μειώνεται η συνολική βαθμολογία.
Κατά Πόντοι
 
Μόνο Γράμματα
 
 
 
Μόνο Αριθμοί
 
 
 
Επαναλαμβανόμενοι χαρακτήρες
 
 
 
Συνεχόμενα Κεφαλαία
 
 
 
Συνεχόμενα μικρά
 
 
 
Συνεχόμενοι αριθμοί
 
 
 
Γράμματα στη σειρά (3+)
 
 
 
Αριθμοί στη σειρά (3+)
 
 
 
Σύμβολα στη σειρά (3+)
 
 
 
Εντός των 10000 πιο συνηθισμένων***
 
 
 
Λέξη στο λεξικό
 
 

Πληροφορίες

 • Η εφαρμογή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην ιστοσελίδα www.passwordmeter.com και προσαρμόστηκε στα Ελληνικά.
 • Το πρωτότυπο εκτελέσιμο αρχείο (javascript code) δημιουργήθηκε από τον Jeff Todnem (http://www.todnem.com/) και επίσης προσαρμόστηκε για τις ανάγκες αυτής της σελίδας.
 • Το εκτελέσιμο αρχείο είναι ελεύθερο λογισμικό και διέπεται από την GNU General Public License (Γενική Άδεια Δημόσιας Χρήσης)
 • Το λεξικό που χρησιμοποιούμε (περίπου 250.000 λέξεις) είναι το UK Advanced Cryptics Dictionary, το οποίο δημιουργήθηκε για τις ανάγκες του παιχνιδιού CrosswordPlus. Copyright (c) J Ross Beresford 1993-2000
 • Προσαρμογή στα Ελληνικά (κείμενα και εκτελέσιμο αρχείο): Κωνσταντίνος Τράπαλης (Εταιρεία των Αγγέλων)

Καλή σας διασκέδαση!