Αποκτήστε το Office 365 ΔΩΡΕΑΝ!

Είναι δυνατόν;
Είναι δυνατόν η Microsoft να δώσει το Office365 ΔΩΡΕΑΝ; Είναι!


Να ξεκαθαρίσουμε κάτι από την αρχή:

Όπως εσείς δεν δουλεύετε για τη ψυχή της μάνας σας και θέλετε να πληρωθείτε για τον κόπο σας, αν είστε τίμιοι, το ίδιο ακριβώς πρέπει να θέλετε και για τους άλλους. Πέρα από την πλάκα, το Office 365 είναι ένα καταπληκτικό πρόγραμμα που, κάποιοι πολύ έξυπνοι άνθρωποι δούλεψαν πολύ σκληρά για να το δημιουργήσουν. Δεν το δίνουν δωρεάν γιατί, πολύ απλά, θέλουν να πληρωθούν για τον κόπο τους. Τόσο απλό.

Όπως, λοιπόν, δεν θα ζητούσατε ποτέ να πάρετε δωρεάν ένα κατσαβίδι για να κάνετε τη δουλειά σας, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, δεν πρέπει να έχετε την απαίτηση να πάρετε δωρεάν ένα πρόγραμμα, για να κάνετε την δουλειά σας.

Με αυτή τη δήλωση, θέλουμε να τονίσουμε ότι αυτό το άρθρο ΔΕΝ απευθύνεται σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις. ΔΕΝ απευθύνεται σε ανθρώπους που χρησιμοποιούν τα προγράμματα ως εργαλείο για τη δική τους δουλειά, για να κερδίσουν χρήματα.

Αυτό το άρθρο (όπως και όλα τα άρθρα της Λέσχης) απευθύνεται μόνο σε ιδιώτες και σε πολύ μικρές έως μικρές επιχειρήσεις που πιθανόν δεν έχουν τα (οικονομικά) μέσα να αποκτήσουν ένα πρόγραμμα που χρειάζονται.

Τι είναι το Office365

Το Office365 είναι η μετεξέλιξη μιας από τις πιο επιτυχημένες συλλογές προγραμμάτων στον κόσμο, του Microsoft Office. Παράγεται από την εταιρεία Microsoft, την ίδια εταιρεία που παράγει και τα Windows, το λειτουργικό πρόγραμμα του υπολογιστή σας.

Αρχικά το Microsoft Office πουλιόταν ως πρόγραμμα για υπολογιστές. Το αγόραζες δηλαδή, το έβαζες στον υπολογιστή σου και το χρησιμοποιούσες. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας (και το marketing των Αμερικανών) αυτή η συλλογή προγραμμάτων βρίσκεται πλέον στο Διαδίκτυο (Internet). (Αν θέλετε να μάθετε γιατί, διαβάστε Όλα τα δημοφιλή προγράμματα είναι στο διαδίκτυο. Γιατί;)

Πώς μπορείτε να το αποκτήσετε ΔΩΡΕΑΝ

Το Office365 μπορείτε να το αποκτήσετε ΔΩΡΕΑΝ, εφ’ όσον το χρησιμοποιείτε μόνο για προσωπική σας χρήση.

Απαραίτητη προϋπόθεση: Πρέπει να έχετε ένα λογαριασμό στο hotmail.com (π.χ. giorgos@hotmail.com) ή στο outlook.com (π.χ. kostas@outlook.com). Εάν δεν έχετε λογαριασμό μπορείτε να δημιουργήσετε έναν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας απόκτησης.

Τι πρέπει να κάνετε

 • Πηγαίνετε στην διεύθυνση www.office.com
 • Πατήστε το κουμπί “Είσοδος”
 • Πληκτρολογήστε το email σας (αυτό που τελειώνει σε @hotmail.com ή @outlook.com)
  ->Αν δεν έχετε λογαριασμό πατήστε πάνω στις λέξεις “Δημιουργία λογαριασμού”
  ->Ακολουθήστε τα βήματα (next, next...) και δημιουργήστε τον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
 • Όταν τελειώσετε πληκτρολογήστε το συνθηματικό για τον λογαριασμό σας (το password)
 • Θα οδηγηθείτε στην παρακάτω εικόνα

 • Πατήστε το βελάκι στη δεξιά πλευρά μέχρι να φτάσετε στην παρακάτω εικόνα

 • Πατήστε το “τικ” στα δεξιά της εικόνας

Συγχαρητήρια! Μόλις αποκτήσατε το Office365 ΔΩΡΕΑΝ!

Τι σας προσφέρει το Office365

Τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα. Ότι μπορεί να χρειάζεστε στην καθημερινότητά σας θα το βρείτε εδώ!

Αρχίστε να διαβάζετε και θα χάσετε το λογαριασμό...

 1. το Word (για να γράφετε κείμενα)
 2. το Excel (φύλλο υπολογισμών)
 3. το Outlook (για ηλεκτρονική αλληλογραφία)
 4. το PowerPoint (για να κάνετε παρουσιάσεις)
 5. το OneNote (για να κρατάτε σημειώσεις)
 6. το ToDo (κατάλογος με όσα πρέπει να κάνετε)
 1. το Calendar (ηλεκτρονικό ημερολόγιο)
 2. το OneDrive (χώρος αποθήκευσης στο Διαδίκτυο ή στον υπολογιστή σας)
 3. το Skype (επικοινωνία με ήχο και εικόνα)
 4. το Forms (δημιουργία φορμών για έρευνες, με ερωτήματα κ.λπ.)
 5. το Sway (συνδυάστε εύκολα-γρήγορα κείμενο, εικόνες, βίντεο κ.λπ.)
 6. το Power Automate (δημιουργία ροών εργασίας ανάμεσα στις παραπάνω εφαρμογές)

Χρειάζεστε στην καθημερινότητά σας όλα τα παραπάνω;

Η απάντηση είναι ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ! Μπορεί να χρησιμοποιήσετε μερικά από αυτά αλλά, όλα αυτά μαζί, δεν θα τα χρειαστείτε ποτέ.

Τότε γιατί υπάρχουν εκεί;

Για να σας “κλειδώσουν”! Πολλά από αυτά προσφέρονται ήδη από άλλες εταιρείες (OneNote, toDo, oneDrive, Skype, Sway) αλλά, αν η Microsoft καταφέρει να αφήσετε τα προγράμματα των άλλων εταιριών και να χρησιμοποιήσετε τα δικά της, τότε...

Προϋποθέσεις - Περιορισμοί

Η ΔΩΡΕΑΝ έκδοση του Office365 λειτουργεί μόνον όταν είστε συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο. Δεν μπορείτε να την έχετε στον υπολογιστή σας. Γι’ αυτό μην πατήσετε το κουμπί που λέει "Εγκατάσταση Office". Θα σας ζητήσει χρήματα!

Κατά τα άλλα, η χρήση είναι ακριβώς ή ίδια. Δημιουργείτε έγγραφα, φύλλα υπολογισμού, παρουσιάσεις κ.λπ. τα επεξεργάζεστε, τα αποθηκεύετε κ.λπ. κ.λπ. Κάνετε, δηλ. ακριβώς ότι θα κάνατε εάν το πρόγραμμα ήταν εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας.

Η δυνατότητά σας στη δημιουργία δεν είναι αστείρευτη. Μπορείτε να δημιουργήσετε (και να αποθηκεύσετε) ότι θέλετε μέχρι να φτάσετε τα 5GB χώρου. Τα οποία είναι υπεραρκετά για μια λογική, προσωπική, χρήση. Αν τυχόν ξεπεράσετε τα 5GB διαβάστε παρακάτω στo "Συμβουλές και Κόλπα" πώς μπορείτε να συνεχίσετε να δουλεύετε ξεπερνώντας αυτόν τον σκόπελο.

Τέλος, οι δυνατότητες επεξεργασίας των εγγράφων είναι σχετικά περιορισμένες. Αλλά για τζάμπα και για προσωπική χρήση είναι μια χαρά. Αν θέλετε επαγγελματικές λειτουργίες, αγοράστε το!

Τεχνικές λεπτομέρειες

Το ΔΩΡΕΑΝ Office365 δουλεύει μόνο στο Διαδίκτυο. Για να βρείτε τα έγγραφά σας, πηγαίνετε στο www.office.com, πατήστε “Είσοδος” και ...ιδού, όλα μπροστά σας.

Όλα τα έγγραφα που δημιουργείτε, αποθηκεύονται στο σύννεφο (cloud). Εκεί έχει δημιουργηθεί αυτόματα (μέσω της εφαρμογής OneDrive) ένας χώρος αποκλειστικά και μόνο για εσάς. Φανταστείτε το σαν να ήταν ο σκληρός σας δίσκος. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, πατήστε εδώ: Τι είναι το σύννεφο; (cloud)

Την εφαρμογή OneDrive μπορείτε να την έχετε και στον υπολογιστή σας (και μάλλον την έχετε).

Για όλα τα έγγραφά σας δημιουργούνται στο OneDrive -αυτόματα- αντίγραφα ασφαλείας. Αν θέλετε μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικές εκδόσεις για κάθε έγγραφο ή μπορείτε να δουλεύετε πάνω σε ένα έγγραφο σε συνεργασία με κάποιον άλλον (συνεργάτη, φίλο κ.λπ.)

Συμβουλές και Κόλπα

 • Για να δημιουργήσετε ένα έγγραφο πατήστε το +
 • Για να δείτε τα έγγραφα μιας μόνο εφαρμογής π.χ. μόνο τα κείμενα του Word, πατήστε πάνω στο εικονίδιο της εφαρμογής
 • Αν δουλεύετε σ’ ένα πρόγραμμα και θέλετε να γυρίσετε στην αρχική σελίδα πατήστε το εικονίδιο με τις τελίτσες πάνω αριστερά στη σελίδα (σε πράσινο φόντο στην εικόνα)
  -> Αν πατήσετε στη λέξη "Office->" θα βρεθείτε στην αρχική σελίδα.
  -> Αν πατήσετε πάνω στο εικονίδιο μιας εφαρμογής θα ανοίξει μια νέα καρτέλα με την εφαρμογή που πατήσατε.
 • Αν θέλετε να ανοίξετε ένα έγγραφο που δεν είναι στο OneDrive, επειδή π.χ. σας το έστειλαν με email ή το έχετε στον υπολογιστή σας, πατήστε πάνω στο κουμπί "Αποστολή & Άνοιγμα"
  ->Θα σας ζητηθεί να επιλέξετε το έγγραφο που θέλετε να ανοίξετε.
  ->Το έγγραφο θα μεταφερθεί στο oneDrive.
  ->Από εκεί και μετά το ανοίγετε όπως οποιοδήποτε άλλο έγγραφο.
 • Αν θέλετε να αποθηκεύσετε ένα έγγραφο σε μορφή PDF πηγαίνετε "Αρχείο->Εκτύπωση"
 • Αν θέλετε να κάνετε το έγγραφό σας ιστοσελίδα πηγαίνετε "Αρχείο->Μετασχηματισμός"
 • Αν θέλετε να δημιουργήσετε διαφορετικές εκδόσεις του ιδίου εγγράφου πηγαίνετε "Αρχείο-> Αποθήκευση ως..." (Μην το παρακάνετε γιατί θα χάσετε τη μπάλα....)
 • Το Office365 σας δίνει αρκετές πρωτόγνωρες δυνατότητες. Μπορείτε, για παράδειγμα, να προσκαλέσετε κάποιον (φίλο ή συνεργάτη) να δουλέψετε μαζί σ’ ένα έγγραφο ή σε ένα φύλλο υπολογισμού ή να φτιάξετε μαζί μια παρουσίαση. Εξερευνήστε τις δυνατότητες των προγραμμάτων, πατώντας πάνω στο κουμπί "Όλες οι εφαρμογές".

 • Αν ξεπεράσετε τα 5GB χώρου και θέλετε να δημιουργήσετε και άλλα έγγραφα, τότε:
  ->Πατήστε πάνω στο εικονίδιο "oneDrive"
  ->Βρείτε τα πιο παλιά έγγραφα ή τα πιο αδιάφορα έγγραφα που έχετε αποθηκεύσει
  ->Κάνετε “κλικ” δίπλα στο κυκλάκι σε κάθε έγγραφο και επιλέξτε από το μενού που θα εμφανιστεί στην κορυφή της σελίδας "Λήψη"
  ->Τα έγγραφα θα “κατέβουν” στον υπολογιστή σας
  ->Αποθηκεύστε τα έγγραφα στον υπολογιστή σας
  ->Επιστρέψτε στο oneDrive
  ->Ενώ τα έγγραφα είναι επιλεγμένα πατήστε στο μενού στην κορυφή της σελίδας "Κατάργηση".
  ->Τα έγγραφα θα διαγραφούν από το oneDrive και θα κάνετε χώρο για να δημιουργήσετε καινούρια.
  ->Τα έγγραφα που κατεβάσατε στον υπολογιστή σας και μετά τα διαγράψατε από το oneDrive μπορείτε, οποιαδήποτε στιγμή θέλετε, να τα ξαναβάλετε στο oneDrive επιλέγοντας "Αποστολή και Άνοιγμα"

Office 365 ΔΩΡΕΑΝ και στο κινητό σας ή/και στην πινακίδα σας (tablet)

Αν είστε τόσο εργασιομανείς ή τόσο αφιονισμένοι και δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς τα έγγραφά σας ούτε στιγμή, τότε μπορείτε να έχετε το Office365 και στο κινητό σας ή/και στην πινακίδα σας (tablet).

Κατεβάστε το είτε για Android είτε για IOS και ...ξεκινήστε. Οι λειτουργίες είναι περίπου οι ίδιες με αυτές του Office 365 που περιγράψαμε παραπάνω καθώς και οι περιορισμοί και οι προϋποθέσεις. Μοναδική διαφορετική προϋπόθεση, η πινακίδα σας να μην είναι πάνω από 10.1 ίντσες.

Κατά τ’ άλλα επειδή η αποθήκευση γίνεται στο σύννεφο (OneDrive - cloud) μπορείτε να έχετε συγχρονισμένα τα έγγραφά σας (Word, Excel, PowerPoint) σε όλες τις συσκευές σας.

Αν θέλετε να κατεβάσετε κι άλλες εφαρμογές (π.χ. toDo) στο κινητό σας ή την πινακίδα σας, θα χρειαστείτε λίγο παραπάνω χώρο αλλά μπορείτε να το κάνετε.

Καλή σας διασκέδαση!